09 January 2013

Cuti #2

Tiup tiup blog. *fuhh fuhh. lama betol tak menjengah laman sosial lagi satu ni. benanya aku bukak jugak tapi asal bukak je idea kelaut. kenapa entah. jenuh jugak fikir idea. tak datang datang. salah satu faktor sebab sakit gigi aku ni datang balik tak tahu nak kabor dia macam mana. dah seminggu lebih menahan sakit gigi bongsu. bengkak jugalah gusi. nak makan pesen baby. pelan pelan.

Berbalik tajuk asal. aku nak habiskan entri cuti aku yang setahun lepas. kemain lama nak taip.

  1. Masa dalam feri, aku teruja juga sebab econ satu hal. satu lagi bila time feri langgar ombak, dia punya beralun tu bikin aku kecut perut jugak. dalam kepala otak asik fikir macam filem titanic tu je. mengucap mengucap.
  2. Pehhh, sumpah dah tak nak pegi time cuti sekolah sekali dengan cuti krismas. punya la ramai orang. bukan punya dah. punya ramai gila orang. patut lah aku tunggu feri berejam rejam. feri tu ulang alik ulang alik angkut orang. ini lain kali beli kapal selam je senang nak angkut semua dalam satu satu masa.
  3. Hotel semua dah kene book. nasib leader rombongan kami tu dah cop awal awal. kami punya chalet tengah tengah pekan kuah. tak hulu sangat, tak sesak sangat. satu bilik 4 orang. tapi satu aku tak suka, bilik ni lengkap semua cuma tempat nak solat tu serius takda langsung. kecik sangat. tak kan nak solat atas katil. gilaaa. nak solat kene di ruang tamu. tapi, masalahnya satu rumah tu kan ada juga pakcik makcik lain duduk. nanti ada nak lepak kat ruang tamu, tengok tv (tv beso) ke apa, nak iron tak kan nak solat kat tengah tengah tu. nanti macam menunjuk pulak. aduhh. tak selesa langsung. aku amik jalan penyelesaian, solat kat ruang tengah jalan kaki asalkan bersih. solat sambil di guide oleh adik kawan aku ni. lantak, janji solat.
  4. Hari ahad, kami diberi satu hari untuk berjalan sakan secara sendiri. nasib dapat kancil harga RM70. itupun last kereta sewa. yang semua full dah kene rembat. ada jugak viva harga RM100. dari amik viva baik amik kancil. ngam ngam je. nak parking pun senang. kami isi minyak RM5 je. ha kau jalan dari pagi sampai petang. jimat bukan? 
  5. Aku tak tahu kenapa asal pelancong pelancong yang datang sini, bukan orang luar negara mesti dicas harga mahal nak mati bila nak makan? yaa, dan itu nanti kita bincangkan di kelas minggu hadapan.

pinjam ye ye








WR : haritu lima ni dah lima lagi. kang sambung lagi lima. lempang lempang wadi. pesen tak tetap betei. 
WR ii : esok aku ada interview woi. doakan tau, tau.
WR iii : buat hana ahmad, nanti aku akan update review. lu tunggu kak, lu tunggu. kakaka

33 comments:

  1. goodluck utk interview kau ya..

    ReplyDelete
  2. syok berjalan, gift ade ke idak? All da best interview! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. adaaaa, tapi nak bagi cane. ihiks. makasih

      Delete
  3. wah p langkawi...langgah ayaq gamat..mkn nasi kawah...

    ReplyDelete
  4. peh, interview jd guru besa haa

    ReplyDelete
  5. seronoknya..huh! pergi bercuti tak ajak! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh. ni rombongan la malas nak ajak

      Delete
  6. yg pergi bercuti ni org yg berduit je, tu pasal harga kat sana semua mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah. orang yg tak berduit pun boleh pegi apa

      Delete
  7. langkawi best wei,kau naik bot pisang ?lagi getar perut kau,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak mandi pun. dok tengok laut je. hihi

      Delete
  8. fuuhhhh fuhhhh fuhhhhh *jampi wadhihah. eh silap. tiup blog jugak.*

    ingat lagi masa pi penang, guna komputer internet. pelancong asing kene cas rm5 sejam. pelancong tempatan rm3 sejam. dan orang asing tak kisah. hahaha.

    semoga berjaya interview!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi, kemain tiup eh. haha. yey, makasih

      Delete
  9. lama edy tak p langkawi...rindu kenangan2 langkawin.huhuhuhu
    sem ni wajib pergi.huhuhu
    ala ombak slow jew

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa pegi tau. rugi wohh walaupun makanan mahal

      Delete
  10. moga interview ko berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  11. Bila kita nak bercuti sama-sama? Ehem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. marilah sopi. engko punya exam pun tak habis lagi. caitt

      Delete
    2. Kita pergi Istanbul nak? Hiks. Kau tanggung semua kos. *winks*

      Delete
    3. itu pegi mintak pakwe engko si jep. lalala

      Delete
    4. Aloooooh! Menyampah aku. Tak sudi, cakap.

      Delete
  12. wohoho...bila la nk g langkawi...asyik bizi jer.

    ReplyDelete
  13. nanti honeymoon kite pergi lagi eh. kita naik audi. xmain la viva

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaha. sakai. aku nak tengok audi kau jauh mana boleh pegi

      Delete