11 December 2012

Resign

Sudah dua minggu aku me'resign'kan diri dari kerja part time selama 7 bulan di tadika tersebut. banyak jugak kenangan budak melalak, budak tercirit, budak bergaduh. rindu juga aku. benanya memang banyak nak cerita tapi biarlah. disebabkan kisah ini dan banyak kisah, kisah kisah lain membuatkan aku dengan cikgu cikgu lama lagi malas nak bekerja. so, aku doakan semoga tadika ini terus maju kehadapan.

Tahun depan insyaAllah kerja di sekolah emak di kajang. kerja cikgu ganti sementara tunggu panggilan sambung belajar lagi. engko orang semua mohon doakan tahu :) kerja yang ini lagi memerlukan kesabaran nak didik budak lagi lagi bila budak itu ditahap extreme yang mencabar.

Yang pengakhiran, aku sajikan beberapa kenangan dengan budak budak ni bila di twitter, aku asyik twit menari macam orang gila sebab nak ajarkan budak ni. yaaa, dengan member aku, aada dengan kak izza. sampai lirik hindustan aku dah hafal. ini sesuatu yang menajubkan bagi wadi. dan, tadika kami menang pertandingan persembahan antara tadika tadika lain. yeyyy!

ini jamuan campur sukaneka. bangga sebab kami 3 orang mampu hidupkan

konvo dengan persembahan hindustang

:)






WR : tengah hari nanti gua ada DISINI. datang tau bagi meriah.

51 comments:

  1. gua tign jd cikgu, tp, boleh ke gua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehh. biar aku ajar engko dulu

      Delete
  2. wah... sonok tgok bebudak.. tpi x suka jaga bebudak...ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ko ada anak hantar dekat aku tau shaq. biar aku buli. hihi

      Delete
  3. Jangan lupa baca puisi sekali siang nanti.

    Eh, lu nak sambung study mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok dulu macam mana tengah hari kang. maluu. haa, sambung study dekat ??? nanti gua bagitahu

      Delete
  4. semoga wadi jadi jutawan dan berbahagia selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. samaddddd. tak sangka sepanjang kite kenal ni la ayat yang paling indah pernah kau tulis. kahkah

      Delete
  5. peh dah konvo bebudak tu. aku gak yg masih terkial2

    ReplyDelete
  6. lepas ni masuk m.l.m. haahahaha kbye

    ni reply: hahaha aku buat2 tenang je time tu. heheherhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kau rajin sampai nak reply dua kali kenapa? aku baca balik komen kau la. dun wori. rajin sangat kau ni sejak kene kokok dgn ayam. haha

      Delete
  7. cikgu dia ada konvo skali x?hehe.semoga dapat keje cecepat pasni ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu dia tak konvo lagi. lambatnyaaa. aminn. terima kasih kau :)

      Delete
  8. 2 makhluk asing

    pastu 2 ekor...

    *terkedu...

    hai.. salam kenal... ada 3 blog. sy terjah yg ni dulu :D

    boleh pinjam buku tu (yg kat dalam gambar profile tu..)


    -Nico Robin-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. biasa dah tu. boleh nak pinjam. bagitahu dekat twitter

      Delete
  9. Cikgu Wadi bila pula nak ajar budak PERMATA? Datin Rosmah perlukan tenaga pengajar. keh keh.

    Selamat berbahagia Cikgu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah. aku taknak ah permata. rosak anak didik aku nanti. kau pun selamat juga

      Delete
  10. i salute to those who have been teaching the kindergarten children since it's not so easy plus you need to build self confidence that gives you energy to teach them. :) wishing you the best in you life, Sis. x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa, i punya english terabur sikit dear. by the way, thanks a lot for your wishing. hope you too :))

      Delete
  11. gua penah keje kat nursery,gua tahu nikmat kerjanya macamana..... dan gua suka bebudak,harap anak gua pun ramai nanti #eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau gatal ye nak kawen cepat lettewww

      Delete
  12. Wadi yang ceria sentiasa menjadi pujaan kanak2 sedunia...believe it or not

    ReplyDelete
  13. Bagus kerja sebagai pendidik ni. Bagus2..

    ReplyDelete
  14. jadi cikgu ganti pulak ek..harap2 ko x kena buli ngan murid2

    ReplyDelete
  15. pergh.. ni mesti garang ni kan??? tak jadi nak masuk minang.hahahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahh, baru tahu ke aku garang. bagus la, aku pun taknak. haha

      Delete
  16. hai... salam kenal..

    comel la bebudak dgn pakaian hindustang tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai juga. sama comel dgn cikgu dia. hihi

      Delete
  17. hindustang pon boleh kan.haahhaha hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa eddy. menari hindustan peliss

      Delete
  18. selamat menajdi guru ok..
    ajar elok2..

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. haa. habis tu dulu ingat apa bro

      Delete
  20. peh mesti ada aura ke-ibuan nih. hahaha babai cikgu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene jumpa dulu baru tahu kot. hee

      Delete
  21. salam kenal. singgah sini terus follow.

    jom, kalu sudi singgah teratak picisan sy plak :)

    ReplyDelete