03 December 2012

KFC

Tadi aku teman mak pergi shopping di bangi darul makanan. lepas tu singgah ke kfc untuk tunaikan janji aku dekat adik second last. sebab dia dah tolong kemas kemas barang pindah dari tempat kerja ke tempat asal aku diberanakkan. so, upahnya kfc satu set aku bagi.

Depan aku que, ada sorang makcik dengan anaknya sedang order kfc. aku tengok gaya macam orang baru nak lihat dunia. macam jelah.

" ermm, saya nak ayam ala carter la "
" maksud makcik nak dua set dinner la ni? "
" tak, saya nak ala carter. boleh la kot. "
" ok makcik. semuanya RM30.67 ye "

Makcik tu pun ambik duit dalam dompet dan worker kfc tu pun siapkan order.

" eh, nanti jap. saya nak horlick ais ada? "
" takde makcik "
" kalau takde, saya nak teh tarik satu la "
" aaaa, makcik. yang ada hot tea je "
" ouhh *tak tahu la makcik ni paham ke tidak saya nak air masak. ada tak? "

Worker kfc tu pun geleng geleng. mesti dia penat nak jawab. kang kalau jawab bikin boleh gaduh.

" makcik, sini restoran kfc. bukan kedai mamak tahu? tahu? " kata aku dalam hati sahaja sambil ketawa. kakaka.










WR : eh, kejak. kfc ni barang israel? gua dah terbeli ke macam mana ni?

38 comments:

  1. eh, kejak. kfc ni makanan kan? lu dah beli macam mana xkasi gua ni?

    ReplyDelete
  2. ahahahhaa... makcik tuh 1st time kot... XP

    ReplyDelete
  3. ==, makcik...pertanyaan makcik cool habis...
    makcik cool...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kalau tak tanya sesat jalan. baik tanya ye dak

      Delete
  4. kecoh la acik lu tu wadi..nasib dia tak order kacip patimah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la. aku pun pening gak. lama tau nak tunggu dia orer, fikir lagi. nasib aku penyabar orangnya

      Delete
  5. kahkahkahkahkahkah....kau gelak eh ,tak baik wei :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo gelak kahkahkah. ni senyum je kakaka.

      Delete
  6. kesian makcik tu.

    makan je lar.buang membazir.hikhik

    ReplyDelete
  7. td aku g kepci bangi gak.errr


    eh wadi kelakau k.hahah.kau ckp bio kuat sikit.
    bukan dlm hati

    ps : brg israel.boikot ke mende?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku segan cakap kuat la gila. hee. laaa, pesaipa tak habaq. boleh aku belanja ko

      Delete
  8. makcik tu ada order sup kosong tak?

    ReplyDelete
  9. dah terbeli..kasi sodok dalam mulut saja..dibuang jadi membazir kan..membazir itu amalan....kehkehkeh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, aku buleh je makan kalau taknak. hehe

      Delete
  10. kesian kat mak cik tu.. mungkin dia baru berkeupayaan nak makan kfc agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin la. tu aku senyum je tengok makcik tu

      Delete
  11. Replies
    1. mungkin akan diterbitkan nanti. hihi

      Delete
  12. kau ketawa kat orang je ye wadi. esh esh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ketawa dalam hati. kalo ko mesti dah menganjing balik kann. ish ish

      Delete
  13. 1st time kau beli kfc berseorangan ada macam makcik tu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini 1st time aku dapat makcik gini

      Delete
  14. sian makcik tu, tolong ar blanja dia wadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak belanja tadi kak tapi dia dah hulur duit dulu. kakaka

      Delete
  15. Replies
    1. lu datang sini gua belanja. woi, pehal pakai dp gua ni? pentiruuu

      Delete
  16. kita lama tak makan kat kepsi,hmm.

    ReplyDelete
  17. ada tu saje budak kaunter tu malas nak bancuh.pemalas! *wah aku plak yang emo sbb kat kg aku kepsi siap leh order roti telur bawang lagik :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah ko ni. emo emo pehal. haha

      Delete
  18. hahahahha makcik apasal tak prder cheese nan terus! HAHAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nak cakap wei tapi kesian pula. hurmmm

      Delete