15 December 2011

Spontaneous Thursday #12

Assalamualaikum




HARAM mengambil seseorang wanita sebagai kekasih jika niat bukan untuk mengahwininya 





-Ustaz Azhar Idrus-

40 comments:

  1. sebab tu, sebelum kapel fikir dulu

    ReplyDelete
  2. sory wa tak nampak.hehee okey,wa rasa wa na kwin je ni..hehee

    *own blog ni ppuan ke laki?nampak ganas tau..hehee gurau^^

    ReplyDelete
  3. wa tak nak kapel da tau,wa nak kawin terus^^

    ReplyDelete
  4. @Woofer Storm
    dah bese la encik. wa perempuan la si kilat yang maju jaya. mmg ganas pon. kure ganas. kihkihkih

    ReplyDelete
  5. sejak bila lu pandai main haram haram ni wadi................

    ReplyDelete
  6. apabila si wadi sudah mengeluarkan hukum...

    yer.. haram.. lebih-lebih bila niat nak permainkan dia..


    ish.. sedangkan couple sebelum nikah itu juga haram...

    ReplyDelete
  7. @kura
    sejak aku dilahirkan sebagai muslim

    ReplyDelete
  8. @Faaein Talip Roy
    betol kak. kalo niat nak kawen tu boleh terima lagi

    ReplyDelete
  9. kapel saje2 tak payahla..dahla membuang bazir..

    ReplyDelete
  10. @faiz
    benar. aku rela single kalo centu

    ReplyDelete
  11. ;-)

    kawen, menghalalkan yg haram dan satu ibadat :)

    ReplyDelete
  12. kan kan teruk tul yang nak main2 ni..haish!

    ReplyDelete
  13. this is what so called beneficial and useful reminder to all guys out there..

    ReplyDelete
  14. cuti sekolah nie,
    jom kawen beramai-ramai..haha

    ReplyDelete
  15. peringatan untuk kaum adam ni, bagus-bagus :)

    ReplyDelete
  16. lu ganas,wa seram beb..wa takut wa silap orang,ppuan ganas lagi ganas..hehee

    slmt malm^^lu ada update ke?ke wa tak perasaan ni..apasal wa bengap sngt..hehee

    ReplyDelete
  17. @Woofer Storm
    haha. ape daa encik kilat ni. dah upatde la ni. tggu entri lain pulak

    ReplyDelete
  18. ok,fikirkan cuma pada persahabatan.

    ReplyDelete
  19. Wa'alaikumussalam....

    wahh,kena samak la nanti bebudak ni

    ReplyDelete
  20. serius, asek jumpa ayat ni je hari ni..memang mengingatkan diri sendri jugak la kan

    ReplyDelete
  21. Sebab tu aku berfikir 2,3, 4 kali seblum nak ada kekasih. Kalu boleh nak bercinta lepas nikah, itu yang Islam suruh pun kan.. ;)

    ReplyDelete
  22. tak perlu nak bercoupling-coupling ni.
    nak, tunggu suami sendiri.

    ReplyDelete
  23. betul tu..
    nice sharing...


    salam kenal, terus follow sini...

    ReplyDelete
  24. ramai yang ada awek untuk suka suka jeee

    ReplyDelete
  25. kalau rasa tak konfiden, jangan dok berasa sangat nak loving macam orang len. jangan mula-mula kata sayang lepastu lama-lama dok melayang pulak. -_-' ish ish

    ReplyDelete