04 September 2011

Adik Luar Biasa

Assalamualaikum



Ini malam kemarin punye cite. pukul dua setengah pagi aku tak membongkang lagi. hanye adik aku yang bongsu sahaja sedang berkeroh sangat lazat.


" teett brepp treettt "  bunyi Ipon enpon aku tengah main game

sedang tawaduk main tetibe terdengar orang bercakap cakap atas katil tengah. *katil kami tiga tingkat 


" Makk! " 


" Makk makk! " 

Lagi sekali gua dengar,

" Makk. Makk. Ishhh ishhhh " *sambil kepala tergaru garu jengok jengok. padahal mate terpejam


Aku terus usya adik bongsu aku. mengigau ke, menggagau ke atau bergurau senda di dalam mimpi tersebut?
Besok pagi terus aku cite kat adik second aku pasal mimpi adik. aku pon lakonkan balik adik aku punye ngagau malam tadi.

SUMPAH bai kurekure gelak pon kalah macam adik aku punye gelak. menempah maut agaknye. adik aku ni kadang kadang kalau dah datang gile memang tak sah.

Ade hari tu, aku balik dari hostel selalu bawak makanan ringan balik ke rumah. saje nak buat stok. dan keje adik aku yang bongsu ni suka sangat geledah beg aku. bukan ade barang habib jewels pon. agaknye mase tengah geledah tu beliau terjumpa satu peket choki choki.

Kadang kadang aku ni cepat pelupa nak letak dalam fridge. alih alih beliau jumpe terus amik senyap senyap. mase tu aku tak perasan lagi choki hilang. and then adik second aku ni ternampak perbuatan beliau lalu berkata,


" haaa kau amik kakak wadi punye choki choki. dah bagitau ke belom? "

*dengan selamba badak beliau menjawab, " lahhh, watpe nak bagitau curi jelah! "


kann? CURI JELAH beliau kate. aku dengar balik memang terbahak bahak gelak. cite kat satu family memang sumenya terbahak habis. sampai berderai air mate.

Budak budak sekarang punye jawapan sangat expert.


beliau ini kadang kadang buat gua sakit jiwa






WR : pagi ni konvoi raye kat somban. jumpe gua dalam tren *kalo jumpe

22 comments:

  1. adik ikot perangai kakak kot.. hahahaha!!

    ReplyDelete
  2. apa la.. ko dgan adik pun nak berebut.. huhu.. masih makan coki-coki lagi? haha..

    ReplyDelete
  3. lu dulu pun mcm tu jugak hehee..

    ReplyDelete
  4. untung la lu ade adik
    abg ni sekor adik pun tadak

    ReplyDelete
  5. aku pun ada gak adek gila2 gitu..jawapan sengal jer..xpadan dgn kecik..XD

    ReplyDelete
  6. bnyk ke choki2 ko?aku nk curik gak la..haha

    ReplyDelete
  7. aku salah kan susu yang semakin canggih...hahahahaha....

    ReplyDelete
  8. waahahaha,

    wehweh, adik kau umur 9 tahun eh ? boleh geng dgn adik aku tak ?

    ReplyDelete
  9. budak tu lebih bijak dari kau HHAHAHHAA

    ReplyDelete
  10. hahah ni msti ikut prangai akak die kecik2 dulu kan :D

    ReplyDelete
  11. aku gelarkan adik ko Superdik

    ReplyDelete
  12. hahaha. mengalahkan kurekure ye.

    amboi. ngigau bukanmain lg haha

    ReplyDelete
  13. tak tahu nak salahkan sape. bukan gua, susu mahupun mak gua

    ReplyDelete