02 September 2011

Berwajah sedikit baru

Assalamualaikum



Dah masok raye keempat. cepat lagi mase berlalu. aku macam tula hari hari. raye tak kemana. bak kate adik,

" hari hari tengok muka kau. bosan doe. " sungguh tak bertamadun punye manusia.

Ye, aku disini raye macam tak raye. raye tido adelah. kalau tido tu boleh bercakap mau disumpah aku tido tak bangun bangun. memandangkan aku takde tetamu datang hari ni, maka aku pon terpikir nak tuka header blog. dah berkurun aku simpan. ingat nak tukar mase raye pertama itu hari, tapi tak sempat gak.

Maka, blog aku pon bertukar baju yang cantik macam tuan blog. dulu, aku sedikit cemburu melihat header blog blog makhluk lain. cantik cantik dan lawa lawa. aku pulak yang geram tengok.

Mula mula, aku buat sendiri header guna photoscape. macam noob gile kau tau. macam macam gaya, kreativiti aku buat. mengalahkan designer baju pula. kadang kadang bila rase tak lawa, aku rase macam nak hentak leptop kat dinding. bila dah cun sikit, tengok balik header ukuran aku terlebih, terkurang sikit.

Arghhhhh!

Tahap kebengangan mula keluar. masa tu aku dah nak bertukar menjadi hulk hugen pon ade.

Satu hari, mase blogwalking ade terjumpa manusia yang baik hati ingin membuat header aku. sangat teruja bile beliau mengoffer diri untuk menaja pembiayaan header tersebut. dulu dulu aku pakai header memang ala budak 6 tahun punye lukisan. heh, gua yang buat tahu.

lukisan terencat akal

ni matang sikit

mase hulk hugen gua dah keluar terberanak la macam ni

Kau tengok punye la berseni seni aku punye header. ini la hasil titik peluh bau masam tak ingat. last last, makhluk tersebut membuat header aku yang cantik maka lahirlah,


blog kure terlebih ganas

Kure beliau tak ganas ye. maap la. mase ni aku dah belai jadi lembut kot. terima kasih kepada


terima kasih pak gua ucapin. duit rayo mane pak?


Apa lagi, ce terjah BELIAU tu. blog tersebut suke mengumpul koleksi gambar yang kadang kadang aku teruja, kadang kadang sedikit biol pon ade.





WR : rezeki mencurah curah ke ladang sayo. alhamdulillah

32 comments:

  1. sy rase header sy agi simple..huu

    ReplyDelete
  2. hari2 tgok muke ko dowww....










































    hahahaha

    ReplyDelete
  3. tak payah nk stylo sangat la kan
    kure mana ade ganas

    LOL

    ReplyDelete
  4. kure kure wat rendang sedap tak?

    ReplyDelete
  5. @al_hakim : tapi cantik gak tu :)

    @faizlaster : kannn? nak bg kau bosan lagi. hahaha. asal ko tak space panjang lagi? aku sukeeee

    @Abang Zam : kure ade ganas. gua la tu :p

    @ORLANDO AHMAD : sedapp. lu dtg umah gua beb.

    ReplyDelete
  6. salam lebaran awak... gangster tul adik tu... heeeee... header yg skangpun cantik juga...

    ReplyDelete
  7. akhirnya header blog ko dah cantik

    ReplyDelete
  8. @Bidadari Syurga : gengster? sy ke? hahaha. terima ksh kak :)

    @iMBobo : heee :)

    @Hans : akhirnyeee aku ucap time kasih

    ReplyDelete
  9. patut r, aku ada rasa lain je dgan blog ni.. haha..
    rupanya header dah baru.. haha..
    ok la wadi.. nampak kematangan ko.. haha.. cute r.. ni kalau letak gambaq aku, mesti gempak ni.. :P

    ReplyDelete
  10. pinjam spek mata ?


    wkakakakaka !!

    ReplyDelete
  11. kenapa ada kura kura ek?kerabat pendekar penyu kah?hahaha..XD

    ReplyDelete
  12. @Zul Fattah : bg reason sikit jadah ape nak letak gambar kau. hahaha. tak leh. nak letak kne kasi duit tol

    @muhamad hanif : bolehhhhhhh. duit raye dulu. kehkehkeh

    @doubleHead : bukan pendekar penyu shje malah sedare hang jebat, hang lekiu dan segale jenis hang pon ade. hahaha

    ReplyDelete
  13. hahahaha. yg header masa kau jadi hulk tu cantik kot wadi?bersenii! haha..

    ala. ni yg nk tukar header baru gak ni. kata sespesis. Ehh.

    ReplyDelete
  14. terlebih berseni bai. hahaha jgn main main. kau adoo? ce tuka header ko sme ngn aku. yelahh, sme spesis tp jantina je lainn

    ReplyDelete
  15. walaweyh .. ganasnyaa kure2 .. hahah

    ReplyDelete
  16. kalo sedap nanti Lu suap Gua sket...

    ReplyDelete
  17. @POSH76 : salam juge

    @aKuLanGit : kure je yang cun kuikui

    ReplyDelete
  18. untung la ada org nak buatkan header

    ReplyDelete
  19. nice... mcm tuan blog juge...


    plss jgn bangga sgt ye... hehehe...

    ReplyDelete