05 April 2013

Kerja Tetap #1

Amboui. pesen tak tetap hati langsung nak update blog. mentang mentang dah matang. lepas dah 24, terus lesap macam kene sorok dengan jin tanah. sejak empat menjak ni, memang sibuk la sikit. baru tahu kehidupan bekerja sebenar. ceceh. sebelum ni kan kerja main main je. la ni, hamik engko. selambak kerja datang.

Baru baru ini, aku ada relief budak tahun satu. dorang punya aktif macam bayi nak belajar berjalan. tak sabo sabo keletah dia. masa tu subjek sirah. aku pun bagi la nota sikit kat papan putih. budak darjah satu ni tak boleh banyak banyak. nanti dorang cepat bosan.

Kelas tu lepas rehat. macam biasalah, anak murid rehat cikgunya apetah lagi. dan dan aku tengah tulis, aku tersendawa.

" burpp "

Aku bajet perlahan je sebab antara telinga aku dengan papan putih je dengar. tapi memang perlahan pun sebab engko tengok aku taip burpp ni pendek kan?

Sekali si umairah ni pulak TERdengar agaknya dan terus kata,

" ustazah, ucap alhamdulillahh" *baca dengan nada lenggok manja sebab budak ni lembut tapi lasak nauzibillah*
" ye. ustazah dah cakap pun tadi "

Hek elehh sendawa ni pun agak agak la nak terkeluar. aku sebenarnya memang nak cakap alhamdulillah tapi si umairah ni potong stim pulak. aku pun terus tulis nota sambil menyumpah dekat papan putih.

21 comments:

  1. waakakakakaka, ustazahhhhhhh ni 24 dah ke,hikkk...hai kakak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah matang la budak gemok. hehe

      Delete
  2. kehkehkeh bagus umairah ni wadi..

    ReplyDelete
  3. hahahaha...kesan pantulan dari papan putih tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku syak dia ikut perangai kau la bundle. haha

      Delete
  4. papan puteh yg bagi tau bdk 2 kut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin agaknya. kan nampak bayang bayang

      Delete
  5. Replies
    1. kakaka. cover berhikmah katanya

      Delete
  6. Jaga-jaga, anda diperhatikan. Kakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasalnya api. tolong aku. haha

      Delete
  7. tulah balasannya, suruh anak murid makan bayam tapi dia pi baham kfc je

    ReplyDelete
  8. haha.. kelakar. kentut pun kena berhati-hati lepas ni. budak2 ni, tajam pendengaran.. hehe

    ReplyDelete
  9. kena sound dgn budak kecik ni mmg jatuh juga maruah

    ReplyDelete
  10. memang kalau ngajar budk thun 1 ni, slalu diorg y bnyak ngajar kita.. hehehehe..blum y kaki report lagi nak kene layan..

    adoyai!

    ReplyDelete