05 March 2013

Rezeki Bulan 3

Sebenarnya dari tadi tunggu line yang lagi sikit buat aku nak tempeleng laju laju. apa punya sakai line malam ni. dan dan aku nak update dia cari nahas. okey, tinggalkan. dari zaman firaun rupanya aku tak update blog buruk ni. kesian. kakaka. harini adalah masa senggang sikit.

Nak bagitahu kerja aku sebagai GG (Guru Ganti) dah habis. aku sayang benanya nak tolak sebab ajar pagi petang. pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. tapi tak sampai tempoh lagi sebabnya dah dapat kerja tetap. 

Alhamdulillah. terima kasih kepada Tuhan, terima kasih family, kawan, kura kura dan kepada yang mereka mendoakan di entri INI dan mereka silent readers mendoakan dalam diam. sampai tak terbalas komen ada sorang makhluk epal tu. nanti aku balas komen engko. jangan risau. 

Hari isnin haritu jabatan panggil suruh lapor diri. so, tadi dah mulalah kerjanya. sejak aku bekerja part time dari awal lepas form 5 tahun 2006 sampai lah dah tua ni akhirnya dapat. tapi aku nak sambung belajar jugak lah. engkorang doakan jugak tau. sekarang masa aku bekerja kembali normal. masuk 7.30 habis pukul 11. tak lah rush macam dulu lagi. 

Sekolah pun dekat dengan rumah cumanya sekarang aku tak amik lesen lagi. tolonglah wadi, muka ganas apa barang tak pandai bawak motor. kalau nak tahu, aku penah bawak motor masa belajar dulu. tapi secara haramlah. 

Ceritanya macam ni tahun 2010, lepas kelas petang tu aku tak makan lagi. aku nak tolak tongkat skuter inovo tu. aku baru je, baru je nak tolak sekali tumbang motor tu. dan dan motor tu jatuh, segerombolan budak lelaki dari kuliah keluar. jahanam. dorang pun tolong aku dan sangka aku excident rupanya tak. siap bahan lagi.

" Ko ni wadi, dah tau kering pegi bawak motor macam gajah buat apa. " 







WR : Jatuh macho aku tau. mesti engkorang nak ejek kan? 

53 comments:

  1. yeahh! wadi dapat kerja tetap... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jat. tapi tak dapat lah nak kasi makwe cikgu sorang ke engko. haha

      Delete
  2. eh, cikgu? x bagitau pun dpt keja baru. diam-diam ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa, keje bese bese je bro :)

      Delete
  3. Tahniah adek manis! kasi open table nnt. krrruuurrrrrr =D

    ReplyDelete
  4. syukurlah untuk lu..gua sentiasa doakan lu sukseks.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih doakan. gua pun centu setia doakan kawan kawan berjaya :)

      Delete
  5. takde lesen boleh bawa motor tu biasalah.. keke..
    teringat masa test motor dulu, siap panjant atas n0 8(Pusingan 8 tu) tu.. malu gila sbb semua pandang dan JPJ pon.. =.=' ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. mende biasa lah tu orang baru belajar motor kan

      Delete
  6. Wadi! kegembiraan apakah ini! Tahniah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kegembiraan utk sumeorangg. weee. terima kasih :D

      Delete
  7. Bleh blanjer aku eskrem ye wadi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tapi syaratnya kene jumpa dulu. kiki

      Delete
  8. yes, bley belanje aku kat Shah Alam. tenkiu wadi. susah-susah je ko ni =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan. ko pon dah praktikal boleh la belanja aku sekali :P

      Delete
  9. Tahniah dah dapat kerja tetap... :) . Lepas ni bolehlah usahakan ambik lesen tu pulak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. insyaAllah, tengah otw amik ni :)

      Delete
  10. aku pun xde lesen motor. rilek je sampai ke KL ni hah aku bawak dari lipis

    ReplyDelete
  11. Assalam, salam ukhuwah dan salam kenal dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam bunda. terima kasih kerana sudi datang teratak buruk sy ni :)

      Delete
  12. haha malunya.. tapi sya lagi best. kol ayah datang kedai sebb motor tak boleh start. ayah sya start sekali je

    *eh betul ke cm tu eja nak setat motor haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke kau segan segan kat bengkel tu ada lelaki sebab tu tak start motor. kakaka

      Delete
  13. orang kering tak semestinya suka makan ikan kering. ok, tak ada kaitan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey pak lang yg retis dan taknak tegur aku skg

      Delete
    2. itu tak betul. kalau jumpa, mesti aku tegur.

      Delete
  14. Tahniah, Wadi!

    Sebelum tu, biarkan aku ketawa.
    Hahahahahahaha!

    K, dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sopiano nak kene tempeleng dgn aku!!!

      Delete
  15. engko dapat jawatan pengetua sekolah ke wadi? hekhek. tahniah wadi. hek eleh takde lesen hek eleh hek eleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau la bawak motor guna kepala je. hek elehh

      Delete
  16. tudia ucapan retis. ;p

    ambil lesen la Wadi. senang nak jenguk aku nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. sakai kak hana. belanja aku dulu :P

      Delete
  17. anyway, tahniah wadi! *tepuk tangan*
    phewitttt~ nanti jangan lupa amik lesen, saya lagi teruk, tak pandai bawak motor langsung! haha -___-

    eh stay mane? ada rezeki jom jumpa. yeppi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat bangi dah skg. keje sini. meh la datang. hehe

      Delete
  18. Wadi, rezeki bulan 4 macam mana? kau boleh bawa aku jalan-jalan kolumpo naik motor lah? Yahoo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumpa lah dulu baru nak yahooo. kakaka

      Delete
  19. sape kata ko kering?kering2 ko..kering lagi ikan kering.tahap ko ni cuba buat2 kayuh beca je, roda pon ada 3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, aku tak paham mende apa yg engko cuba sampaikan

      Delete
  20. yang penting masa untuk diri sendiri berlibur ada, wadi.

    so, kira kau akan besday dalam march juga lar ek.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, cuma lewat bape hari je dari bro dgn kak ayin :)

      Delete
  21. untunglah jatuh motorr, aku jatuh cinta je pernah..kakakaka

    ReplyDelete
  22. skuter inovo? tak pernah dengar. tak cukup rempit lagi aku nih!

    ReplyDelete