09 February 2013

GG #3

Kemain susah nak update blog. baru engko tahu kerjaya cikgu sekejap sekejap ni banyak pancaroba nak kene lalui. untung juga dapat cuti seminggu. laju laju aku siapkan RPH untuk minggu depan punya. cuti punya pasal. nanti hari senin bukak sekolah, aku dah boleh terus mengajar. tak payah pening pening nak tulis beriban perkataan.

Itu hari aku mengajar, macam biasa. suara kene menten sebab nak kawal kelas. ingat senang nak handle kelas darjah 2-3. nasib tak ajar darjah 1. selalunya kalau darjah 1 cikgu veteran yang pegang. masa tu aku masuk kelas 2D. 2D stand for dahlia. bila dah baca doa belajar, blaa blaa blaa terus mengajar.

Tetiba, aliya berlari macam kene rasuk tuju ke aku.

" ustazah, ustazah! izinkan saya pergi muntah! saya nak muntah ni! " *sambil tekup mulut

" haa? muntah? ye ye, muntah lah sekarang. "

Selama 24 tahun aku hidup, ini first time cara anak murid mintak izin keluar kelas. kot ye pon cakap jelah nak pegi tandas. ni siap mention nak buat apa. aku rasa PM dah boleh start ambil produk PR1M (pekerja rakyat 1 malaysia) . jujur macam inilah yang kita perlukan dalam negara.









WR : SATUUUUUUU Malaysia!

47 comments:

  1. Replies
    1. muntah laaaa sebelum awak dimuntahkan

      Delete
  2. Dia tengok cikgu juga. dah cikgu garang, kena minta izin elok-elok. kahkah.

    ReplyDelete
  3. Dia tengok cikgu juga. dah cikgu garang, kena minta izin elok-elok. kahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar arip, sabar. engko komen 2-3 kali ni teruja je mende

      Delete
    2. Ni excited nak cakap aku teruja ke sampai typo ni? Aku tengokkan je ni.

      Delete
    3. kah kah kah. tangan menggelupur lettew

      Delete
  4. Tabik spring dengan Cikgu. tengok kesusahan mak guwa sebagai ustazah pun, dah cukup menginsafkan.

    buku-buku yang aku baca tu, semuanya aku pinjam kat librari. tak beli pun. tak ada duit weh.....

    alang-alang...guwa nak minta angpau ni.....
    hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh library ke. kat mana? angpau mendeeee? aku pun pau anak murid. haha

      Delete
    2. librari uia.
      dah habis weh. aku cuti 2 minggu je. 6/2 hari tu dah start sem baru.

      selamat berkhidmat, Cikgu. banyak pahala kau.

      Delete
  5. untungnya cuti seminggu. kenapalah sekolah macy cuti sampai rabu saja. haih haih tak tahu ke guru pelatih ni dambakan cuti. takpayah buat rph. isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. macy engko pun cikgu ke? yeyeye, aku cuti seminggu sampai tak tahu nak buat apa. haha

      Delete
  6. kadang orang tak cakap yang macam tuh jujur, tapi orang yang lurus bendul.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. amboui arr masuk masuk je ketawa. amboui

      Delete
  8. cikgu! cikgu! saya nak mintak izin korek hidung! kihkihkih..

    ReplyDelete
  9. ustazah..ustazahh..tak tahu pulak ustazah ni ustazahh..hehe

    ust

    ReplyDelete
  10. haha
    itulah namanya pendidikan bersifat global
    merentas subjek
    masukkan sikit unsur nilai murni
    tmk
    barulah cemerlang..

    teringat zaman dulu2
    masa praktikal
    kene basuh muntah budak dan urus budak berak dlm seluar serentak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa todiaaaa. sekali kene basuh berak. haha. takpe, nanti praktikal ke anak dah senang

      Delete
  11. anak murid lu mengandung ke apa ustazah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejadah lu ni pak. haha. sakai nyee. kan sakit perot tu

      Delete
  12. Aaa ni bru bleh mengomen
    Nasib baik anak murid ko mtk izin tu wadi..klu die main kuar jer cmtu mst ko rotan die kn kn...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut budak jugak yuki. kakaka. ingat nak rotan engko senang

      Delete
  13. ustazah, saja mai nak muntah jugak sini. *sambil angkat tangan kanan, tgn kiri pekup molot*

    ReplyDelete
  14. Jujur sejujur jujurnya. Nasib cakap muntah, kalau cakap nak be*** camne. Hihi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. berak setakat ni takde lagi. haha

      Delete
  15. Replies
    1. kann? susah tau aku nak didik. haha

      Delete
  16. hahahahaa. nasib baik dia tak cakap macam ni, "Izinkan saya muntah kat muka cikgu, meluat saya dibuatnya" HIKHOK :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangang punya adam. haha. aku tempeleng ko kang

      Delete
  17. alah nama pun darjah dua, lain la dia darjah dua kelas lompat.haa yang tu lain plak citernye :D

    ReplyDelete