27 December 2011

Tadika #13 - Pencen

Assalamualaikum

Amende yang aku nak taip pon tak tahu. ni musti kene rasukan malas ablasa gamaknye. harini aku dah tamat riwayat untuk bekerja selama dua bulan setengah di tadika tersebut. mase mula mula datang macam takot takot je nak mula keje. dalam kepala neuron asik pikir,

" aku boleh ngajar ke? "
" nak garang sangat ke tak eh? "
" budak budak nakal yang amat ke yang amat mulia? "
" budak budak busuk tak? "

La ni, bila dabes tempoh rase rindu pulak ade. adat la kan yang blah tetap blah. tadi baru nak online dah ade orang bagi mesej kat pesbuk,
secebis bingkisan mesej oleh anak murid
Yasmin. seorang yang banyak cakap. tapi jarang merungut kalau aku suruh tolong buat itu ini. kalau beliau ade keje sekolah yang tak paham memang straight terus tanya aku walaupon kadang kadang aku buat buat paham. soalan matematik kan. aku dah la dapat AEEE. nasib tak bodoh sangat la buat subjek tu mase sekolah dulu.

Bila budak budak transit balik sekolah, berduyun duyun setori dengan aku. kemain laju macam bertih jagung kene tembak dengan M-16.

"cikgu nak tau tak tadi anisa kene denda dekat sekolah "
" eh, cikgu. razin mane? ghaib? "
" cikgu masak ape harini? sedap tak? "
Cikgu itu, cikgu ini. cikgu cikgu cikgu blah blah blahh. aku pon naik pening ayam kadang kadang. budak tadika pon same. cikgu nak susu la, yang tukang repot kemain galak. bila budak tu tak puas hati dengan budak lain,

" cikguuu, adam kan dia kan buat afrina tadi. "

aku balas,

" habis tu nak suruh cikgu buat ape? report polis? bomba? "
" hikhik, repot bomba la cikgu "

Macam macam. tadi before balik sedih pulak budak budak banyak sangat tanye. nasib ade member housemate aku bekap. aku senyum je.

jumpa lagi budak budak bayam






WR : sempat bagi biskut sayor + cheese kat kroni atas nuh

40 comments:

  1. oh wadi...
    kakakmu mahu menitiskan air mata
    huhu..

    ReplyDelete
  2. @Samad
    DAH LAA. hahaha. jahat kau. mata laju betol baca

    ReplyDelete
  3. @hani
    auuu~ jomlah nanges sesame kak

    ReplyDelete
  4. @Samad
    DAHH LAAAAAA gileeeeeeeeeeeeee. haha. demm!

    ReplyDelete
  5. yeay ! cikgu wati dh blah weh, jom kita ronggeng kawan-kawan..kah3

    ReplyDelete
  6. @Anonymous
    pegilahh kauu. sikit aku tak heran. hahaha

    ReplyDelete
  7. bye cikgu,huhu.

    anak murid mu,kehkeh

    ReplyDelete
  8. Wa'alaikumussalam...
    ehehe,cihu wahi memey sensitip hatinya.....kalau takde bekap tu,mau meraung berguling² cam citer hindustan.....hahahaha =))

    ReplyDelete
  9. budak2 cmni pon ade fesbok? hebat

    ReplyDelete
  10. haha.. cikgu wadi..? haha.. budak2 bayam..? haha... memang sesuai r dgan ko wadi..

    ReplyDelete
  11. posing gmba last tu istimewa tuh...

    ReplyDelete
  12. tetiba teringat masa jadi cikgu sandaran ntuk budak pra tahun lepas.. memang sweet je layan bebudak.. hehehe.. ^^,

    ReplyDelete
  13. tak comel langsung.
    takda stock comel comel ke woi

    ReplyDelete
  14. Anak murid pun dah ada facebook? Stail

    ReplyDelete
  15. @si robot comel
    byee. jgn main robot byk sgt. kuikui

    ReplyDelete
  16. @aKuLanGit
    sentitip amondo. keras la. kehkehkeh. alah, aku ok je ni

    ReplyDelete
  17. @nasyrun
    kau, bact dgn samad same spesisss. hahaha

    ReplyDelete
  18. @Akulah Pak Lan
    budak zaman sekarang cik lan. stail habes

    ReplyDelete
  19. waa..comelnya depa..untunglar budak skrg main fb..kihkih

    mesti adam hensem kan..kihkih

    ReplyDelete
  20. setiap pertemuan pasti ada perpisahan , ceh , hewhew ,

    ReplyDelete
  21. pehh...pesen berkomen dgn ank murid bayam...aku pun tumpang sedih gak... sob...sob...sretttt
    (lap hingus kat lengan baju wadi)

    ReplyDelete
  22. budak tadika comel macam cikgu dia.

    ReplyDelete
  23. segak2 belaka...terima kasih cikgu

    ReplyDelete
  24. titeww sedihh cikgu nak pegi!

    ok, aku rasa budak2 tu pun tak sepelat budak sek. men. zaman skarang. kehkeh

    ReplyDelete
  25. anak murid cikgu ada Fb? hebat sungguhhh

    ReplyDelete
  26. Cutenya budak2..tak pernah terfikir pulak budak tadika bau busuk..hehe

    ReplyDelete