15 April 2012

Failed

Assalamualaikum


Itu hari aku ade pegi kedai mamak. lepas balik sekolah petang sementara nak balik rumah aku, mak dan adik kunyah kunyah mister potato. dan dan pulak cuaca agak menggodam emosi lalu singgah ke restoran mamak berdekatan dengan rumah untuk beli air neslo kaw kaw.

Sampai sana dan dan pulak waktu petang memang ramai abang abang, encik encik, family dua tiga ketul, makwe pule ade dalam dua tiga orang dok singgah. aku pon macam segan nak keluar sebab makhluk makhluk ajaib tu berkumpul dekat parking kereta mak. aku pon keluar.

Sampai je jejak kat restoran tu tangan sampai ke bawah memang sejuk. ok, kes aku ni memang agak pelik. asal jumpe laki yang ramai ramai je otomatik tangan dan badan jadi mayat. muke stedi tapi badan sejuk sejuk abes.

Lepas order, aku pon tunggu dekat kaunter. duduk tak ape pon tak. *bajet sejuk la lettewwww sekali aku ade terrusya segerombolan lelaki. memang dari tadi aku keluar dari kereta pon depa dok usya usya. biasalah, kereta tak tinted memang semua nampak. mebi dorang nampak aku pelik sebab pakai jubah. bajet alim kot. *aku biasa biasa sebab aku dah biasa kalau jumaat je memang pakai bende alah tu.

Tiba tiba, sorang laki dari group tu jugak datang kat kaunter. tapi dari tadi dok ngusya. aku pon buat buat bangang tak nampak. dah datang depan rupenya beli rokok. ingat sekotak tapi seketul je. ceh! lepas hidupkan api, terus pusing belakang pandang gua. ouhh taktik lu rupenye. ok, gua cool lagi.

Lima minit kemudian sorang makhluk dari group yang sama pegi ke depan jugak. *bace ayat atas ni. malas aku dok menaip pon guna taktik yang same. beli seketul hidupkan api. pusing belakang pandang. taktik kedua pule.

Aku pon tak tahu nape mamak ni dan dan buat air lambat? gua nak cepat tahu tak. lima minit seterusnya dari group yang sama laki yang lain buat taktik yang sama. memang jadah dorang ni. aku bajet garang padahal dah sejuk sejuk dah. sejurus kemudian, air sampai dan aku pon blahh terus.

Brader, lu orang kalau nak ngorat cakap depan depan aku ni. kau buat taktik yang sama bikin aku gelak kahkahkah dalam kereta. lu tahu? lu tahu? failed punye taktik.







WR : aku rase petang tu dah cukup selekeh dah. takde pulak baju terkoyak ke ape. muke kene kapur pon tak gak. 

40 comments:

  1. taktik nak jual minyak urat mcmtu ape class...sekarng zaman sound derek jer...peganng tgn cium terus...

    ReplyDelete
  2. Hahah.. Sejuk? Takpe. Disebabkan lu pakai jubah tiap2 jumaat, wa rasa tergoda. Bila lu rasa nak kawin? Hahah.

    ReplyDelete
  3. mohon admin bagi tips nak usyar awek yang betul..

    ReplyDelete
  4. Wa'alaikumussalam...

    ternyata anda punya daya tarikan magnet kutub selatan tahap dewa....disebabkan diorang guna kompas magnetik,tu yang sorang2 jadi cam bangang tak betul je bila nak mengurat anda......syabas betty~

    ReplyDelete
  5. @Waqheh
    mahu kene terajang siam dgn aku kang

    ReplyDelete
  6. @Romeo Laut
    macam esok je gua nak kawen. boleh brader? haha

    ReplyDelete
  7. @Ym.Bundle
    takpe, jap lagi gua berguru dgn akak lu

    ReplyDelete
  8. @aKuLanGit
    sebenarnye tiga tiga cambangang

    ReplyDelete
  9. anda mempunyai aura yang sangat power sehingga ke tiga2 mamat itu membangangkan diri sendiri...

    - encikkai.com -

    ReplyDelete
  10. haha...taktik tak menjadi ok..kah3~

    ReplyDelete
  11. kau kena pakai purdah.

    kakakakakaa

    ReplyDelete
  12. mgkn pasal ko ni perempuan jahat kot kehkehkeh....

    ReplyDelete
  13. haha. itu taktik lapuk. tapi kalau aku dlm situasi tue gamaknye depan tue terburai gelak aku.

    ReplyDelete
  14. ko kna paham..kan merokok tu lambang kemachoan...hahahah..tu sbb diorg gna taktik tu..peh

    ReplyDelete
  15. @kai
    mungkin. aura super saiyyann barangkali

    ReplyDelete
  16. @Ezad Skytech
    mohon ajarkan taktik yg betol bro. haha

    ReplyDelete
  17. @PENCONTENG
    dulu mase kecik kecik dah penah pakai pc. tapi mak suroh bukak kan. hee

    ReplyDelete
  18. @Koyuki
    macho apenyeee. sekali aku cocok rokok tu baru tau. haha

    ReplyDelete
  19. Kahwin esok? Cantik. Email wa. Bagi alamat dengan no telefon. Kita runding. Hahah.

    ReplyDelete
  20. lu ada misai kot. tu pasal diorang buat lagu tu

    ReplyDelete
  21. orang pengorat fail lu gi letak muka perogol dah kenapa? HAHA

    ReplyDelete
  22. diorg tu nak lu tegur la pasal beli rokok sebatang. malu nak mula dulu. keh keh keh.

    ReplyDelete
  23. memang failed.tak cool langsung,haha

    ReplyDelete
  24. peeewit kena ngurat..
    klakar plak entry ni hahaha apasal, abistu tak respon langsung.. takkan tak snyum sikit dngn mamat mamat tu hahahahaha

    ReplyDelete
  25. kemon cikgu, kau mungkin tak perasan sesuatu yg org lain tgh perasan masa tu...kakaka

    ReplyDelete
  26. wadi. wadi. wadi. mereka ketagih rokok je. jgn perasan wadiii. pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. pleaseee! hahaha gua gelak jahat

    ReplyDelete
  27. haha!..awek lawa..msg2 x lepaskn peluang.kuikui

    ReplyDelete
  28. hahhhhaa nak golak kuek2 kek sini ha buleh???yeke wadi cmtu??hohoho weh!ko singgah belog haku bukan nk folow hawaw!taw r belog aku xcam belog hengkaw..sob2

    ReplyDelete